Svagt ögonblick

Ringde alldeles nyss från Tele2, mitt älskade TV-bolag. De hade ett erbjudande om att man fick alla Canal + kanaler för bara 169 kr månaden och det var ett fast pris på 12 månader med möjlighet till förlängning. Man fick dessutom en månad gratis. Så i mitt svaga ögonblick tackade jag ja. Så från onsdag har jag Canal + och SF Klassiker.

Så sjukt ont

Jag har haft en skum smärta i foten de senaste dagarna. Eller inte i foten utan snarare under foten. På fotsulan. Det gör riktigigt ont oavsett om jag sitter eller står. Lite jobbigt att gå och liknande, men får hoppas på att det går över. Jag har förhoppningsvis bara trampat på något.

Åkte till stallet runt 11 tiden idag. Skulle inte rida, utan tänkte tömköra istället. Jag är ju ingen stjärna på tömkörning direkt, men jag tycker det gick riktigt bra. Hon jobbade på ordentligt med ryggen och baken för det mesta. Vi fick till riktigt bra skänkelvikningar längs långsidorna och en del bakdelsvändningar. Travade på volt (ja, för jag inte orkade springa) och hon hade inga bogar utanför, utan spårade bra. Riktigt nöjd med henne och mig faktiskt. Det var riktigt roligt också. Ska nog börja tömköra oftare.

Åkte och hämtade mamma sen, hon skulle till tandläkarn så jag spenderade lite tid hemma hos dom med Majsan och Svante. Världens sötaste katter.
Sedan for vi till ÖB och köpte lite av varje. Och sen blev det Hööks, vi köpte ett lite tjockare regntäcke, kortare stigläder (jag överskattade min benlängd förra gången), en större martingal och ett reflexskrittäcke. En hel del alltså.

Igår satt jag och mailade runt till massa skolor och hörde mig för om de hade några lediga vikarieplatser eller som elevassistent eller liknande. Och imorse så ringde de från Liljeforsskolan och de hade kanske en plats på 75% på deras särskola. Ska dit på fredag och prata mer. Hoppas, hoppas, hoppas!

Söndagkväll

Stallet hela dagen idag också.
Lektion först. Samma upplägg som min lördagsgrupp som rider på samma nivå. Uteritt först och sen lite i ridhuset utan stigbyglar och jobb med halter.
Hjälpte till med Matilda igen, gick mycket bättre den här veckan.
Sen var det dags för tävlingsmöte och planering.

Det blir nog så här för mig i höst:
11 oktober Håbo LB:1 & LA:1 Macho
17 oktober Lurbo LB:1 & LA:1 Macho
1 november Vällingby LC:1 & LB:1 Macho/Ponti

Vi får se när Ponti är redo för start. Galoppen måste bli starkare innan vi ger oss på det. Ska i vilket fall som helst rida LB:1 på klubbtävling 25 september.

Planerna för imorgon är inga. Får se vad jag gör. Ska ut och rida Ponti på eftermiddagen tänkte jag. Ut i skogen ska vi igen. Hon får nog ta det lite lugnare eftersom vi ska rida lektion både tisdag och onsdag.
Imorgon bestämmer dom också om vi får plats på Lilla Djurgården. Håll tummarna!

Macho

     

Ponti

  


Lördag kväll

Ja, lördag kväll och här sitter jag.
Det är helt och hållet självvalt, så jag klagar inte.
Det har varit en härlig dag i stallet. Hade mina lektioner, alla var jätteduktiga. De två första fick jobba med halter och igångsättningar från alla gångarter. Felix visade sig från sin sämsta sida idag och brallade av två elever. Jag som verkligen gjorde allt för att han skulle hålla sig på mattan. När Felix drog en repa på andra lektionen tyckte Cizen att han och skulle hänga på och så hamnade hans ryttare också på marken.
Visst är det synd om ryttarna, men det är så roligt att se att hästarna har roligt, speciellt Cizen som är lite äldre.
Min sista lektion för dagen gick hel smärtfritt och de fick ta en sväng i skogen och sen jobba med lite halter från trav.
Sen var det dags för mig att rida lite. Tog Ponti först och hon var riktigt grym! Hon är så stadig i formen nu och det är lätt att få henne att lossna i sidorna. Stora framsteg snabbt! Jobbade med skänkelvikningar och galoppfattningar från skritt med korta galoppsträckor. Till slut satt det riktigt bra och hon fattade för skänkeln i form.
Lite ledigt och sen tog jag Macho. Har efter lite velande har jag bestämt mig för att vi ska ut på några tävlingar i höst och ville känna igenom honom ordentligt inför träningen nästa vecka. Jobbade på med lite delar ur LA:1. Han var oväntat stadig och hade en annan power i sig än i våras. Det verkar riktigt lovande inför tävlingarna.

Så allt som allt var det en otroligt lyckad dag. Imorgon är det dags för lektioner igen, hjälpa den handikappade tjejen, hjälpa Annelie innan hoppträningen och ha tävlinsmöte. Mycket att göra.




Macho


Ponti

 


Jag fick plats!

Hemma igen efter uppropet och det gick vägen! Jag fick plats! Så nu läser jag officiellt Engleska A1.
Hade lite genomgång och sen ett diagnostiskt test, jag inbillar mig att det gick ganska bra. Hyffsat iallafall.
Dum som jag är så tänkte jag att litteraturen till engelska kan ju inte vara så dyr. Men, oj så fel jag hade! Den var sjukt dyr! Dyarare än de flesta böcker vi hade på FEK A och jag tyckte dom var dyra!
Jaja, man kan ju inte få allt. Jag fick ju plats iallafall.

Sen blev det en fika med Annelie och Jessica Storken. Det var trevligt. Käkade en smörgås mot förväntningarna. Jag gillar ju egentligen inte smörgåsar, men dom har riktigt smaskiga där:)

Nu väntar jag på bilen så jag kan åka till stallet.

God morgon!

Precis kommit upp i sängen. Ska käka lite frukost och göra mig iordning. Ska på upprop på Engelska A, har egentligen ingen plats, men jag skulle gå dit ändå. Det var tydligen stor chans att jag fick en plats. Så nu måste alla hålla tummarna för att det är många som inte vill gå:)
Önska mig lycka till!


Lite bilder

Här kommer lite bilder på mig och Ponti från i sommras.
      
         
         

Dubbel bedövning

Idag var det dags för besök hos tandläkaren. Hade lite problem med att minnas när jag skulle dit, så jag ringde igår och fick boka om min tid. Hade iallafall tandsten och ett hål. Tandstenen är det aggressiv hantering som gäller på. Så hon jag var hos spruta, pilla, gnosa och grejsa, så jag fick bort allt. Sen fick jag en lektion i tandpetarhantering eftersom jag tydligen inte ska använda tandtråd.
Hålet ordnades också idag. Fick en tid några timmar senare. Var lite öm i munnen så jag tänkte att jag skulle köra på bedövning har aldrig gjort det förut, men tänkte det skulle vara bättre. Fick dosen, men kände ingenting, så jag fick en dos till. Och jäklar vad det bedövade, hela vänstersidan av ansiktet var bedövat upp till tinningen. Lustig känsla. Hålet blev iallafall lagat, men jag kan inte påstå att jag tycke bedövningen hjälpte så mycket just då. Hade nog behövt låta det verkar längre.
Var med mamma till mormor sen och hon verkar må bra. Eller, så bra hon kan under omstäningheterna. Birgit var där också och hjälp vad tanten kan snacka! Man får ju inte in ett ord. Mormor var iallafall glad att se mig, så det var kul att åka dit. Även om det aldrig kommer bli som förut.

Hallelujha, det börjar försvinna!

Äntligen! Mina äckliga utslag börjar äntligen försvinna. Var och hämtade ut medicinen idag och tog en tablett för ngon timme sen och det har redan gått tillbaka jättemycket! Jag är så lycklig!
Nu är det tillfällle att göra en mentalnotering om att jag inte kan äta vilken asiatisk mat som helst eftersom jag tydligen är allergisk mot nått.
Lisa ska ta en häst och följa med mig ut på en tur ikväll. Vi får verkligen hoppas det slutat regna till dess! Fast det ser ut som det börjar klarna.


Är ganska säker på....

... att jag har världens finaste häst!
Red lektion idag igen, den riktiga lektionen som jag faktiskt ska rida på. Och vad kan jag säga? Ponti var bara hur bäst som helst! Det är ju så himla mycket i grunden som fattas, men idag har vi sprungit på tygeln mest hela tiden, gjort kanonbra galoppfattningar och gjort grymma bakdelsvändningar, skänkelvikningar och slutor. Bakdelsvändningarna var verkligen hennes grej, här kan vi snacka om att sätta under sig. Nu behövs bara lite mer eftergift i de rörelserna. Vi behöver lite mer sug i steget också, men vad kan man förvänta sig efter bara några dagar?

I övrigt har dagen varit extremt händelselös. Var äntligen till läkaren, det är en allergisk reaktion och jag har fått Antihistamin som jag ska ta tills utslagen försvunnit. Det var ett evigt flängande fram och tillbaka till läkaren. När man går till närakuten får man inte träffa läkaren direkt, utan det är trams med sköterskor och tidsbokningar fram och tillbaka.
Fikade med bror på ett av Linnecaféerna och hjälp va dyrt det var! 55 spänn för en liten mockaruta och 33 cl cola. Inte okej!
Åkte bussen med Erika ut till Gunsta, där hämtade Mia oss och körde oss till stallet. Knallade hem till Erika, Sofia hade lagat mat. Eller lagat och lagat, hon hade kokat ris och vi fick värma nån kycklinggrej. Gott var det iallafall! Tack Sofia!

Arosfortet idag

Idag bar det av med DUS till Arosfortet i Västerås. Hur roligt som helst! Det blev jag, Jessica och Elin mot Lisa, Sandra och Karro. Det var riktigt roligt och vi klarade massa celler vi inte klarat förut. De hade även några nya och det var spännande. Eftersom jag och Jessica är vana Arosfortveteraner så blev det ju en solklar seger till vårt lag. Grattis till oss!
Efter vi var klara var det DUS-möte och middag på PizzaHut i Västerås. Jag åt en supergod pizza med kyckling, paprika och purjo, egen blandning. Jag var lite skeptisk först, men det var en riktig fullträff.
Det blev lite stressigt hem, för mamma skulle hämta mig vid 17.00 hemma, men pga av köer och annat jox fick jag först ringa och ändra till 17.30 och tillslut till 17.45.
Hopp i bilen och iväg till Lagga och Ponti. Dom hade varit snälla och tagit in henne så det var bara att borsta och sadla, så red jag med på en lektion. Vi jobbade med samma som på vuxenlägret. Funkade inte riktigt lika bra nu, hon kändes stel och lite springig, men det ska vi jobba bort.
Nu är jag iallafall äntligen hemma efter att ha varit bort i nästan 12 timmar.

Just ja, mamma ringde läkaren imorse för att boka en tid åt mig, men det fick hon inte. Nu efter semestertider tog de bara emot akutfall och man fick i princip inte boka tid om man inte var mer eller mindre döende. Så det blir bara för mig att snällt åka ner till närakuten imorgon:/ Jävla svenska sjukvårdssytem!

Ponti och Annelie hoppar

Här kommer en bild från Ponti och Annelies hoppträning idag

Söndagkväll och helt prickig

Nu är helgen snart över, har varit fullt upp hela helgen.

Jobbade hela dagen på ridskolan igår, sen kastade jag mig hem och gjorde mig iordning för att åka till mamma och vara med på hennes andra 60-års fest. Det var riktigt trevligt.
For hem och tog det lite lugnt. Vid 23-tiden åkte jag och hämtade upp Stefan, Annelie och Hanna som skulle jobba på en fest. Hanna var så himla snäll och hoppade in för mig eftersom jag har mina konstiga utslag, men det kommer mer om dem sen.
Vid 5 ringde Stefan och då ville dom bli hämtade, så det var bara att gå upp och puttra bort till Slavsta. Hem och sova några timmar. Vid tjugo i tio åkte jag och hämtade Annelie, skulle till ridskolan igen och jobba. Har fått en ny grupp på söndagar. Tjejer i 8-års åldern som ridit i ca 1 år, jättesöta var dom! Och riktigt duktiga!
Ska också vara ledsagare åt en handikappad tjej som rider på söndagarna, så jag jobbade lite med henne.
Annelie hade sin första hoppträning med Ponti sen och det där kan nog bli riktigt bra. Ponti tyckte det var jättekul och drog på av bara fasen:)
Är hemma hos mor och far nu, de tyckte jag skulle käka här, så jag gjorde det.

Till mina utslag nu. Jag vaknade i fredags morse och var typ täckt av röda brömsbettliknande utslag. Allt eftersom dagen gick spred de sig och nu är allt utom magen och ansiktet täckt av det. Ringde sjukvårdsupplysningen och dom trodde jag fått en allergisk reaktion på asiatisk mat. Jag skulle avvakta och se hur det blev. Igår började de ändra form och nu är det mer som små finnliknande prickar överallt. Måste nog gå till läkaren med det här. Får se till att boka en tid tills på tisdag. Imorgon är det ju Arosfortet som gäller, så då går det inte:)

Nu är terminen igång

Nu är terminen på Lagga igång igen. Har haft två lektioner och sitter och väntar på att ha min sista.
Första två lektionerna har gått riktigt bra, trotts att Jessica gjorde en riktigt tjusig kraschlandning från Leo. Hon lever och mår bra, så vi kan alla andas ut.
Andra lektionen gick helt utan missöden.
Nu är det dags för mina "småttingar". Dom jag haft sen dom red nybörjare, nu har dom väl ridit något år.

Annelie red Ponti så sin lektion imorse. Det gick riktigt bra, trotts att hon var lite pigg.
Hinner inte rida själv eftersom jag måste ha mina lektioner och sen måste jag kasta mig iväg till mamma och hennes andra kalas.

Over and out!

Hemma igen

Blir ett lite kort hemkomstinlägg så här på kvällen.
Är hemma i Sverige igen, det känns riktigt skönt.
Blev en ganska lång dag på flygplatsen idag, men resan gick jättebra och allt flöt på. Kom hem och fick mat hos mamma och pappa.

Snart dags för sängen, en fullspäckad dag imrogon.

Sista dagen

Sista dagen i London nu. Det känns helt okej, känns som jag är klar här nu. Självklart är jag inte klar klar. Jag kommer aldrig bli riktigt klar med London, det kommr alltid finnas i mitt hjärta, men för den här gången.

Nu längtar jag efter att få komma hem till Ponti och börja jobba med henne på allvar. Vi ska hitta en tränare och sen ska vi ge oss in i riktig satsning. Det är så mycket som saknas hos henne som borde finnas i grunden och det är framförallt det vi ska jobba fram. Hon ska bli så fin:)

Jag längtar hem till att lektionerna börjar så jag kan börja undervisa igen. Ska bli kul att se vilka grupper jag får i år. Jag hoppas verkligen på mina gamla och några fler. Det blir nog jobb fler dagar i veckan i höst. Den här sommaren har fått mig att inse hur mycket jag faktiskt gillar att undervisa.

Snart är det dags för packning och sen ska vi ut på en budgetmiddgag på Donken. Pengarna är slut nu:)

Shop til you drop

Idag var det shopping på schemat. Drog iväg strax efter halv nio. Bäst att börja i tid, för Oxford Street är inte roligt när det börjar komma folk. Helt sjukt hur mycket människor som tycker det är en bra ide att shoppa på samma gata. Så vi började tidigt. Började med Primark för det är helt sjukt hur mycket folk som tycker det är en extremt bra ide att shoppa där samtidigt.
Blev en helt del underkläder där, älskar Primark på det sättet. Jag fick 2 push up BH, 5 trosor och 6 trosor till mamma för under 200 kronor. Inte helt fel.
Vidare till New Look, hittade en klänning jag blev helt kär i, men den fick ändå inte följa med hem av nån anledning.
Vi körde Boots, HMV och massa annat. På River Island hittade jag massa snyggt, men tant snål slog till och det blev inget där heller.
For ut till High Street Kensington och gjorde lite mer shopping där. Bussen in tillbaka till Piccadilly sen och nu sitter vi här och vilar lite.
Är helt slut, var en jobbig natt, sov inte alls bra av någon anledning.

Konstig, konstigare, konstigast?

Okej, jag blir inte klok på den argentinska killen i vårt rum. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om hon. Han är bara KONSTIG.
Jag vet att man inte ska döma personer efter hur dom ser ut och det gör jag inte, men vi kan ju börja där. Han ser konstig ut, lite som Lord Voldermort eller Gollum eller kanske någon kusin till dom. Lite kuslig alltså.
Sen beter an sig enormt suspekt. Han hälsar inte förrns ett bra tag efter han kommit in. Så fort någon kommer in går han. Om han inte sover, vilket han gör i princip hela tiden. Han ligger jämt i sängen känns det som. Imorse när brandlarmet gick fick vi säga till honom, han bara vände på sig när det tjöt av bara fan.
Han pratar för sig själv och springer ut och in i rummet när vi andra har gått och lagt oss.
Det är ju självklart synd om honom, han är ensam kille med tre tjejer och han kan i princip ingen engelska. Ni skulle sett hans min igår när han fattade att ingen av oss pratade spanska. Jag tycker grymt synd om honom!

Vi var ut och åt med Gail idag. Nina hade spanat in något steakhouse så där blev det. Åt ett jättegott kycklingspett, det var en lyckad middag och det är kul att få använda engelskan på nån som faktiskt pratar engelska och inte någon fransman eller liknande. I och för sig tycker jag nog fransmän är sjukt roliga, men det hör knappast hit.

Imorgon är det shopping som står på schemat. Har fått lite påfyllning på kontot av mamma. TACK!

Vilket uppvaknande

Ny dag, nya tag.
Vaknade kvart över sju imorse av att barndlarmet gick. Var lite smått frågande om vi verkligen skulle gå ut, men till slut bestämde vi oss för att vi skulle göra det. Så vi tog våra pass och pengar ifall det skulle vara något och gick ut. Innan vi gick fick Nina  väcka den skumma argentinska killen i vårt rum, för han var helt däckad. Hur han kunde vara det är en fråga för mig, men det var han.
Fick stå där ute ett tag, barndbilen kom och det visade sig att det inte var någon fara, så då var det bara upp i sängen igen.

När vi vaknade till på riktigt begav vi oss mot London Eye som Nina ville åka, men eftersom jag inte ville så avstod hon. Blev en fika på Strabucks Waterloo och sedan hoppade på på tunnelbanan till National Gallery. Vi kollade på lite tavlor, kulturella som vi är. Har sett massa kända tavlor av massa kända grabbar Monet, VanGogh, Degas, DaVinci, Rembrandt, Degas och massa fler. Fatiskt riktigt roligt att bara ta det lugnt och gå och titta på tavlor.

Ni är vi hemma och mellanlandar lite, vi ska ut och käka middag med vår kanadensiska rumskompis Gail, den medelålders läraren. Hon är trevlig och vi tyckte lite synd om henne när hon är helt ensam i London.

Nej, nu måste jag jobba på med Farmville


Seg uppkoppling

Har haft sjuka problem med uppkopplingen de senaste dagarna, men nu funkar det tydligen igen. Då blir jag glad.

Igår var vi på museum. Natural History Museum, kollade på dinosaruier och lite grejer. Riktigt roligt var det faktiskt. Sen var planen att vi skulle gå ut på kvällen också, men vi bangade båda två. Var för trötta så vi gick och köpte glass och gick hem istället.
Idag har vi också varit på museum (gratis är bra!), Museum of London var det idag. Rätt intressant att lära sig mer om Londons historia och så. Sen tänkte vi gå till National Gallery, men båda veknade så det blev till att vi åkte hem istället.
Har insett att våra rumskompis Gail är en trevlig kvinna. Hon är lärare på en skola i Indien, men har problem med visat just nu, så hon sitter fast här.
Idag åkte den andra nissen och vi har fått en kille från Argentina istället. Tror han heter Paul, men det kan vara något helt annat.
Introducerade Nina för sushi idag på YoSushi, men det var inget hon gillade. Jag åt desto mer. Sen tog vi en promenad runt Covent Garden och området där. Gick hem duschade och satte oss i frukostrummet. Var några fransmän där som vill festa med oss, men Nina sa nej. I och för sig kunde jag sagt nått, men men.... Är rätt slut ändå.

Nu blir det film och förhoppningsvis sovmorgon imorgon!

Skadad i tunnelbanan

Idag åkte våra kära rumskompisar, Sanna och Elina, lite trist för det var härliga tjejer. Vi hade en trevlig kväll igår på en pub vid Leciester Square. Blev en tidig kväll eftersom dom skulle åka idag.
Det är sjukt alla inkastare som finns vid klubbarna, de gör vad som helst för att man ska komma in. Lite roliga, men vissa är lite för mycket.

Idag har vi varit på British museum, inte riktigt som jag tänkte mig det, men roligt ändå. Det fanns en hel del häftiga grejer där, men det roligaste var nog ändå dom kinesiska statyerna på tre tjocka män. Bild kommer när jag laddat in dom på datan.
Efter museet blev det en fika, på Costa Coffee den här gången. Fick mina älskade minimuffins och jag var hur lycklig som helst.

Vi åkte vidare till Towern och Tower Bridge och tog lite kort där, den är ju rätt imponerande den bron. Sen kom Nina på idéen att vi skulle åka buss tillbaka och jag säger bara OH MY GOD!! Jag var livrädd! Dom kör som galningar, bussförarna, bara pressar sig ut, tvärbromsar och kommer nån ivägen är lösningen att tuta!

Någon gång under dagen lyckades jag gör illa mig i tunnelbanan. Vi skulle åka nånstans och det stod ett tåg inne som snart skulle åka och jag tyckte vi skulle ta nästa så vi slapp springa, men Nina tyckte vi skulle ta det tåget. Så precis när dörrarna går igen hoppar jag på och lyckas få en smäll på fotknölen så den är svullen och gör ont nu. Jag överlever dock ändå.

Ikväll blir det en tidig kväll, är helt slut efter kvällens tur till Oxford Street, Primark och New Look blev det. Det blev lite örhängen och en jättesöt T-shirt.

VI har fått nya rumskompisar också. En äldre kvinna som vi tror heter Gail och kommer från Kanada, men vi är inte säkra. Och en yngre kille som kanske heter Howie eller något liknande, det är också lite oklart. Hoppas dom är trevliga iallafall!

Londonbilder

Här kommer bilderna från första dagen i London!

1.    2.    3.   

4.    5.   

6.    7.    8.

1. Fika på Starbucks
2. Taket i vårt rum
3. Nina fräschar upp sig
4. Lite ego när man har tråkigt
5. Pelikan i St. James park
6. Nina posar
7. Vid Buckingham Palace
8. En Bobby

London

Andra dagen i London nu. Fullspäckade dagar både idag och igår.
Igår gick flyget från Arlanda vi halv åtta. Det gick ganska bra, jag var lite rädd ibland, men det brukar ju vara så. Kom fram och tog oss in till Piccadilly där vi skulle bo. Vi fick lämna väskorna, men fick inget rum, så vi drog ut på lite sightseeing. Tur att Nina har mig som hittar här, annars skulle vi nog förlorat henne. Det blev en tur förbi Trafalgar Square, Big Ben, Buckingham Palace och tillbaka upp till Piccadilly. Letade rätt på ett Tesco för att köpa lite mat. Här är det big time budget som gäller. Tidig kväll med film, Adventureland.
Vi delar rum med två andra svenska tjejer från Norrland, sköna tjejer, vi ska fest ikväll:)

Idag vaknade vi tidigt och efter lite frukost och morgonfix började vi dra oss mot Oxford Street, vårt mål var Primark, men det visade sig att jag inte kom ihåg vart det låg. Efter ett tag gav vi upp och åkte ut till Kenstington High Street istället. Fikade på Starbucks (I LOVE). Blev lite shopping där ute. Hoppade på bussen in mot Marylbone igen och vips så såg vi Primark där i början av Oxford Street. Då blev det inhandling av lite undekläder. Och så blev det en klänning på River Island (I LOVE)!

Nu sitter vi i frukostrummet och käkar lite middag, sen är det dags för en vila och sen ut på pub ikväll.

Bilder kommer så fort jag orkar ladda in dom på datan.

Ponti

Jag har inte kommit iväg än eftersom jag började ladda över musik på min mobil. Segt är det.
Tänkte visa upp Ponti lite mer. Här är lite bilder från i onsdags på Lagga.

Ponti i hagen med sina nya kompisar, Emil och Lucas.



Pontis ena framsko innan Åke skodde om henne. KATASTROF!

Hur fin som helst!

Färdigpackad

Blev inte så mycket packning igår, fastnade framför datan istället. Tyvärr var det Farmville Facebook som lockade. Man blir helt fixerad vid det där. Har du inte börjat varnar jag dig! Gör det inte! Man blir helt besatt!

Packningen gjordes nu på morgonen istället och jag är mer eller mindre färdig skulle jag tro. Har lite toagrejer som ska ner, men det ska ju användas ikväll och imorgonbitti.

Planen för dagen då? Jag tror jag ska gå hem till päronen, måste skriva ut boardningcarden och fixa lite, ner på stan och hämta upp Nina och växla pengar, middag hos mamma och pappa, stallet och klappa på Ponti och sen blir det nog hem. Blir en tidig morgon imorgon. Flyget går runt 7.30. Mamma ska köra oss till Arlanda och hon är hur hysterisk som helst när det gäller tider, så vi lär få åka vid 4. Nej, un överdriver jag, men vi åker nog runt 5.30-6 någon gång.

Måste bädda sängen också och plocka undan lite, så det ser trevligt ut när Nina kommer:)

Packning på G

Har lite smått börjat packa inför London på tisdag. Det är så svårt att veta vad man ska ha med sig. Jag kommer förmodligen packa alldeles för mycket, men det får jag väl leva med.
Hur ska vädret vara? Hur mycket ska man gå ut? Det är så mycket att tänka på när man packar. Fast ska jag vara helt ärlig så tycker jag det är rätt roligt att packa. Vet inte varför, men så är det.
Det ser ut som ett katastrofområde här inne. Mamma kom med all min tvätt idag. Ja, jag vet, jag är 22 och tvättar inte själv. Till mitt försvar vill jag säga att jag inte har hunnit. Kom hem från Öknehult i lördags. Jobbade sön-tis, hemma onsdag och då hade jag 100 saker att göra. Läger och stallet tors-sön. Och nu åker jag på tisdag. Därför har min mamma varit så snäll och tvättat åt mig.
Iallafall är det kläder och påsar överallt, kom ju hem från Lagga idag också. Jag får snart ryck på hur det ser ut här. Måste verkligen göra ett ryck nu!

Förmiddagspasset

Glöm allt jag sa om att Ponti var grym igår. Imorse var hon helt underbar! Jag blev så glad! Hon fattade galoppen för skänkel i princip varje gång och jobbade på i en låg form utan att spänna emot! Jag var så glad att jag kunde börjat gråta!
Hoppningen igår gick också bra, jag är ju lite feg, men vi fixade det riktigt bra.
Sista passet är det också hoppning på schemat, det ser lite läskigt ut, men det fixar vi nog. Hon är ju grym!

Det blir väldigt mycket häst här just nu, men jag är ju på läger. Slutar idag och på tisdag drar jag till London, så då blir det lite variation här. Jag kommer blogga från London också. Datan ska med och det är gratis trådlöst internet på hotellet.

Igårkväll käkade jag hos Erika och Sofia igen. Hur gott som helst, men det är det alltid när man kommer till dom. Vi städade klubbis efter att jag hetsat om det och sen kollade vi lite på Auatralia. Orkade inte kolla klart, så vi avbröt mitt i. Hugh Jackman är ju så grymt snygg att man blir alldeles upphetsad! Han får stå för en liten bild här idag.

Vilken känsla

Andra dagen på lägret nu. Körde ett dressyrpass för Mia nu på morgon och oj så bra det gick!
I början var hon stel och gick emot, men bara efter framridningen så blev det helt annorlunda. Vi jobbade med lite avbrutna linjer för att få tag på yttersidan och få hästen uppmärksam.
I galoppen är hon fortfarande kaxig mot sporren, men vi fick till tre helt grymma galoppfattningar, på tygeln och i balns. Vi var hur nöjda som helst.
Avslutade med att skritta ut en sväng och i eftermiddag är det lite hoppning som står på schemat. Vi får se hur intresserad jag är av det.

Maten igår var grymt god. Det är så himla mysigt hemma hos Erika, man känner sig alltid välkommen. Sen blev det film i stugan. Den var lite halvläskig, "My Bloody Valentine". Först trodde man att man visste, sen trodde man nått annat och sen var det på ett tredje sätt. En trevlig avslutning på dagen.

Och nu är det inte långt kvar till London!

Riktigt trött

Nu är första dagen av lägret över och jag är helt slut. Jag förstår inte hur jag ska orka och det är bara tre dagar det handlar om.
Ponti har varit ganska duktig idag. Första passet var det dressyr som stod på schemat och det gick riktigt bra. Jobbade mycket med att få tag på yttersidan.
Andra passet var det lite markarbete och travdelen funkade riktigt bra, men sen skulle vi rida förvänd galopp på små bågar och det var vi inte riktigt redo för. Överhuvudtaget har hon varit duktig idag.

Nu är jag hemma hos Erika, hennes familj ska bjuda på middag. Jag längtar, är sjukt hungrig!

Kvällen på Lagga

Sitter fortfarande i cafeterian, men Erika är här nu, så det känns mycket bättre. Jag har faktiskt inte suttit här hela tiden. Jag och Erika gjorde ett ryck och rensade inne på kanslit och inventrade tävlingsgrejer.
Vi tog en moppetur bort till fölhagen och besökt dom. Det blev en sjukt spännande grimjakt till slut. Nancy hade tappat sin nya grimma och Erika skulle absolut leta efter den. Jag stod där och var rädd!

Ponti har fått vila idag. Blev ju skodd tidigare och imorgon är det dags för vuxenläger. Då blir det hårdkörning för oss båda.
Hoppas det blir bra.

På Lagga igen

Är tillbaka på Lagga igen. Känns som jag är här jämt nu, men Ponti bor ju här så det är väl inte så konstigt.
Åke skodde iallafall Ponti på förmiddagen idag, inga som helst problem. Dessutom var det den billigaste skoningen jag någonsin varit med om. 500 kr för en helskoning och när jag vet att det blir grymt bra när Åke skor blir det hela ju ännu bättre.

Jessica var med till stallet och sedan käkade vi lite lunch på Gränby. Det var trevligt, har ju inte setts på ett tag, men det sköna med oss är att det inte spelar ingen roll hur länge det är sen vi sågs sist, vi har ändå varandra.

Nu sitter jag iallafall här i cafterian, ska göra lite inventering av alla tävlingspriser och grejer. Fixa proppar till höstens klubbtävlingar och annat spännande. Väntar på Erika också, hon borde dyka upp snart tycker jag.

Lite senare

Blev aldrig så att jag ringde läkaren. Kom i säng igen vid 5 och lyckades faktiskts somna, så jag vaknade inte förrns 9 och då var det för sent med telefontiden. Dessutom gjorde det inte ont längre. Ska åka till Apoteket och kolla om dom har något bra.
Ska dra mig iväg mot stallet snart. Åke ska ta tag i skoningen av lilla hästen:) Det blir nog jättebra, hon är ju hur lugn som helst på Lagga. Där finns det inget alls som bekymrar henne.
Jessica ska följa med också. Det ska bli skoj. Har ju inte setts på hela sommaren och så ska jag presentera Ponti:)
Nu måste jag nog verkligen klä på mig.

Smärta

Klockan är 4.03, jag gick och la mig för 4 timmar sen och jag har inte sovit en blund. Har så sjukt ont i örat. Jag vet inte vad det är, men jag skulle gissa att jag har en vaxpropp eller liknande. Något stopp är det iallfall. Höll för näsan och blåste ut (skulle göra så förut för att lätta på tryck i örat) och det var tvärstopp, gjorde så jäkla ont att jag grät en skvätt. Det känns lite som att det töjs ut när jag blåser, men det släpper inte. Vågar inte ta i för mycket, har ju ingen aning om vad som händer då.
Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till, vill verkligen sova, men det gör så ont att det inte finns en chans att jag kan sova. Det dunkar och bultar.
Det första jag gör kl 8.00 är att ringa till vårdcentralen, Så här kan jag inte ha det.

Nya tag

Nu har jag fixat lite med bloggen så den ska passa mig lite bättre. Det är ju roligare att blogga om man har en tjusig blogg:)

Jag vill tacka Patrik för att han gjorde min grymma header:)

Ja, Ponti skulle blivit skodd, men det blev det inget av. Hovslagaren tyckte hon var för stressad. Visst kan jag hålla med om att man inte ska börja om man inte är säker att det kommer gå, men ändå.
Ja, jag sparade iallafall en hel del pengar och imorgon skor Åke. Mycket billigare och minst lika bra:)

Nytt försök

Nu gör jag ett nytt försök att blogga igen, det var ju nått år sen sist.
Eftersom så många i min omgivning bloggar föll jag för grupptrycket och kände mig tvungen att ta upp mitt eget bloggande.
Vad det blir denna gång vet jag inte riktigt. Lite blandning av vad som händer i mitt liv och annat.
Vi får se vad motivationen räcker till.

RSS 2.0