Effektiv deluxe

Dagen började tidigt med en dressyrträning för Sofie i Nåntuna. Ponti skötte sig hyffsat bra. Traven kändes riktigt bra till och från och galoppen är nog bättre även om fattningarna var under all kritik idag, men hon håller ju på att formas, så.....
Kändes faktiskt riktigt bra att rida så tidigt på morgonen och sen vara klar i stallet, så det är en ny träning inplanerad nästa måndag.
Hann hem en lite stund innan jag for iväg till Fyrisskolan och blev Sofias första klippkund någonsin. Jag tycker hon var jätteduktig! Jag kan utan tvekan lova att man törs klippa sig hos henne. Hon var superduktig som sagt var!
Efter det tog jag och Jessan en tur till Solpalatset och spenderade 20 minuter i solariet. Varmt och skönt. Jag höll på att somna och det är ju en bedrift bara det eftersom jag nästan aldrig sover.
Skönt var det iallafall och nu ska jag bygga upp en schysst vinterbränna.

Nej, nu längtar jag till kvällen då jag äntligen får gå och lägga mig. Första natten på riktigt länge som jag inte ska upp supertidigt dagen efter så jag hoppas på sovmorgon!

Glömde bort

Glömde ju att berätta att jag bestämt vilken klänning jag ska ha på Anneli och Mats bröllop. Det blir den här:

Ja, jag vet att den är mer svart än något annat, men det är den jag fastnat för och det är den det blir. Anneli har sagt att det är ok med svart, så det är helt i sin ordning. Dessutom är det ju en hel del silver i den också, så man ska inte klaga. Jag tycker den sitter superfint på mig iallafall och det är ju alltid roligt.


Nu går det undan

Första advent redan. Tiden springer iväg och jag hinner inte riktigt med känns det som.

Fredagen spenderades i Globen Stockholm Horse Show. Roligt som vanligt och det blev en hel del inhandlat till hästen. Alltid roligt med det trevliga sällskapet också. Jennie och Annelies ritter på den mekaniska tjuren hörde nog till dagens höjdpunkter.

Mådde piss igår när jag vaknade, så det blev till att stanna hemma från Lagga, kanske lika bra ändå. Jag vet inte?
Piggnade till framår eftermiddagen och for till Ponti, kände igenom henne lite på banan och det kändes rätt ok. Lite stel och trist, men galoppen kändes fortfarande mycket mer ridbar, så det var roligt. Det känns som hela omläggningen av träning och mat var helt rätt. Och imorgon är det Sofieträning kl. 8 i Nåntuna. Tur att jag och Jennie är morgonpigga.

Har handlat de flesta julklapparna nu också faktiskt. Det känns riktigt bra måste jag säga. Det är lite smågrejer kvar, men i det stora hela är jag klar och det är inte ens december än. Hoppas alla blir nöjda bara.

Dagen har spenderats i köket och jag har bakat lussebullar. Hur mycket lussebullar som helst skulle jag nog vilja påstå. Körde på både vanliga "lussekatter" och ett experiment med mandelmassa i. Jag tror på mandelmassabullarna, men jag behöver nog ha i mer mandelmassa. Hur många gånger kan man säga mandelmassa utan att det låter konstigt?
Mamma, pappa och Stefan kom på lite adventsfika sen och efter det har det mest varit lugnt.

Nu är det nog dags för sängen, så jag kan vara på topp på träningen imorgon!

OMG, vad har jag gett mig in på?!

Oj, nu vet jag inte riktigt hur det gick, men det verkar som det är en sjukt stor chans att jag kommer göra något som jag aldrig trott att jag skulle göra. Än är det inte säkert och jag vet inte om det blir så, men chansen är ju rätt stor som sagt var.
Herregud är min enda kommentar på det. Man ska ju prova allt en gång, så det är ju helt klart en erfarenhet att lägga till listan.

Kunde inte sova i natt heller, somnade vid halv fyra tiden ungefär. Jag förstår inte varför. Jag går och lägger mig och är hur trött som helst, men sen när jag börjat slappna av blir jag klarvaken igen. Som om nån hällt kallt vatten över mig. Jag förstår det bara inte.

Pallrade mig iallafall upp ur sängen strax före tolv och åkte till stallet. Jag har ju saknat min underbara lilla pärla. Hon är verkligen den häst jag tyckt mest om nånsin. Vi tog en tur ut i skogen och galopperade massa och snabbt. Roligt tyckte både hon och jag! Imorgon är det ridning med Hanna som gäller!

Efter stallet åkte jag och handlade med mamma och min moster. Jag har verkligen extremt svårt för min moster. Hon tror hon ska styra vad allt och alla göra. Hon tror att bara för att hon gör på ett sätt är det så alla ska göra. Hon kan inte ha fel och lyssnar inte på någon annans åsikt. Hon är störda "obssessions" när det gäller vad man äter, vad det är i det och sånt. Jag blir så fruktansvärt trött på henne. Och idag brast det för mig när den jävla häxan sa att vi borde avliva ena katten eftersom han kissar på fel ställen ibland. Ibland innebär ungefär 1 gång ungefär var tredje månad max, alltså inget som man kan betrakta som ett direkt problem. Men, det är ju så man hanterar problem om man är min moster, man gör sig av med problemet, man åtgärdar det inte.

På andra sidan...

På andra sidan en Englandsresa.
En vecka i England och man längtar redan tillbaka. Mycket har blivit tänkt och en del har beslutats.
Det känns bra och jag ser fram emot att ta en del andra beslut.

Idag var det bio som gällde. Stefan, Annelie och Björn var sällskapet. New Moon var filmen och den var grym såklart! Det var det ju ingen som tvivlade på! Nu är det bara att vänta på Eclipse och den kommer ju snart!

Bada barn är ett blöttprojekt

Det spelar ingen roll hur mycket du försöker att inte bli blöt, är du i ett badrum samtidigt som ett barn duschar eller badar kommer du garanterat bli dränkt. Gissa vad jag gjort?

Hade ett trevligt samtal med bror på MSN, jag var sjukt mordern och körde med webbkamera. Det är ju riktigt effektivt, man slipper skriva och får mycket mer sagt! I like it!

Var på Boots idag också. Älskar Boots! Det är som Kicks och Åhléns tillsammans gånger 10. Underbart! Även på de minsta kan man hitta i princip allt man vill ha!

Jag och min nya bästa vän

Jag har en ny kompis. Det är inte vilken kompis som helst, det är en bästa kompis.
Han är grym och pålitlig!
Han är liten (eller rätt stor för att vara den han är) och svart.
Han ligger bredvid mig och håller mig sällskap.
Han purrar och njuter av livet.
Han är en riktig hejare!

Guiness, min nya bästa vän!

Mitt nya addiction

Mitt nya addiction - honungsrostade jordnötter! Mums! I lagom mängder


På väg ner mot stan

Ensam nu. Hörde inte ens när Lottie och Iain åkte imorse, det har nog aldrig hänt att jag inte vaknat när nån rört sig utanför dörren. Sov väl alldeles för gott för en gångs skull.
Fick åka taxi med pojkarna till skolan idag,lite annorlunda sådär, men det funkade ju hur bra som helst.

Nu ska jag snart bege mig in till stan och se vad som finns där. En liten promenad in till centrala Haslemere och förhoppningsvis kanske en fika på Costa eller nått annat spännande.


Ensamma hemma

Imorgon åker Lottie och Iain till Belfast över natten och lämnar mig in charge över allt här. Herregud, säger jag bara. Ingen bil, taxi till skolan och det ena med det andra, men inget troll i skogen.
Det ska nog gå bra, de är ju lediga på fredag så då blir det chill dag.
Vi tar tåget till Guildford och går på bio är planen. Sen ska vi självklart baka de omtalade bullarna!
Nu ska jag gå ner och chilla lite framför TV:n med familjen!

Vädervändning

Idag är det helt annorlunda väder, borta är solen och här är molnen. Och det blåser! Oj, vad det blåser!
Men, vad gör det när man är i England?
Lugn dag idag iallafall, Lottie är sjuk, så det blir inte mycket mer än att bara ta det lugnt.
Rätt skönt för jag sov inget vidare i natt. Vaknade vid tretiden av världens hostattack, det kliade i halsen och grejade. Blev inte mycket sova efter det.
Nu är det däremot nya friska tag!

Oops, var klockan bara sju?

Japp, det var den och jag nattade pojkarna. Så det kan gå när man inte ställer om klockorna!
Det var nog lika bra ändå för det var lite krångel och de är ju som Duracellkaniner på uppåttjack och det tog närmare en timme att få som att lugna sig.
Så går det när Sverigeamatören kommer och ska ta hand om barn.
Nu är det iallafall knäpptyst, jag har tagit ett långt, varmt, underbart bad och känner mig riktigt fräsch.
Nu sitter jag här och kollar på Fringe, inte sett på ett tag, så det är spännande.

Jag blev nyss attackerad av familjekatten, Guiness. Han kominspatserande sådär som katter gör, spänade ögonen i mig, gick fram till soffan och hoppade upp bredvid mig. Han nöjde sig inte med det utan han slängde upp framdelen på min mage och körde ut klorna. Lovely, tänkte jag och tog snällt undan tassarna. Det uppskattade han inte för då slängde han upp hela sig och körde ut klorna. Jag uppskattade inte det, då det ären rätt rejäl katt med rätt vassa klor, så jag lyfte ner honom. Han blev förbannad och gick ut och la sig på mattan utanför dörren. Söt som sjutton är han i vilket fall!

Min väntan på bad är snart över!

Jag har inte badat på mer än ett år. Bada som är så himla mysigt och underbart!
Men, idag är äntligen väntan över! Jag ska ta ett bad när pojkarna gått och lagt sig!
Underbart!
Det ska bli lite myspys med ljus och grejer. I like it!

Härlig dag idag! Fint väder och betydligt varmare än hemma. Ja, England har ju bara mer fördelar än Sverige!


På plats

Nu är jag äntligen på plats i England. Jag är till och med på plats i sängen.
Resan gick bra, förutom att vi var lite försenade iväg. Det var vädret här som fördröjde och när vi väl landade på Heathrow fick vi ingen gate först, utan fick stå och vänta.
Men, vad gör det när man väl är här?
Det ska bli hur kul som helst och jag vill inte åka hem.
Det känns som hemma, England. Jag borde vara här.

Åhhhhh

Jag hade skrivit ett långt och trevligt inlägg om helgen, men så fick internet tuppjuck och det sket sig.

Här kommer den förkortade versionen.

Var på Djursholm med Annelie och Ponti igår, dom var duktiga och vi är nöjda.
Jag har äntligen packat klart, vilket är bra eftersom jag ska åka väldigt snart.


Man skulle fan vara kille

Tänk så mycket lättare allt skulle vara om man var kille..
Man skulle slippa så mycket drama och löjliga missförstånd.
Varför kan inte tjejer vara lite mer inspirerade av killar, de är mer rakt på sak. Jag gillar sånt! Inga töntiga omvägar.
Och jag inbillar mig att de litar mer på varandra och de tar upp saker med rätt person, inte femton andra som egentligen inte har med saken att göra. I och med det så skapas en liten grupp som fryser ut den stackars personen som egentligen inte gjort något fel alls.
Nej, i mansvärlden går det inte till på det sättet och har man några stora problem med nån så slåss man....

Ja, den som ändå vore man....

Nytt shampoo

Mamma och jag var och handlade igår... Eftersom jag är så snäll var mamma snäll och köpte shampoo och balsam till mig.
Jag slog på stort den här gången och köpte det lite dyrare Tresemme.
Använde det för första gången idag och OMG mitt hår känns helt annolunda! Det är mjukt och fint och glansigt! Om det här håller i sig tänker jag aldrig byta shampoo!

Jag kommer aldrig glömma dig

Du kommer alltid ha en bit av mitt hjärta


Något av det absolut bästa jag vet


Ikväll ska det drickas vin

Alkoholisten i mig har talat: Ikväll ska jag dricka vin!
Anneli utan e (som hon kallas utav er som inte känner henne) kommer med en flaska rött, jag har en flaska vitt. Jag står för mat och hon står för desert, en otroligt schysst uppedlning tycker jag!
Det ska blir hur trevligt och roligt som helst, har inte träffats på ett tag nu, så det är verkligen på tiden!

Jag tycker för övrigt lite synd om min inneboende alkoholist, han får inte så mycket av alkoholvaran. Man skulle nästan kunna säga att jag inte har en inneboende alkoholist.


För jag svävar på små moln just nu

Idag var en sån där under bara aha-upplevelse dag med Ponti.
Jag vet inte vad som har hänt eller när, men idag var det en helt annan häst att rida! Jag blev överlyckligt överraskad!
Skritten har ju kommit undan för undan och traven har ju alltid varit mer eller mindre ridbar, men idag var det äntligen galoppens tur!
Den vi har jobbat med i flera månader nu och idag kändes det verkligen!
Vi fattade galoppen för skänkeln! Vi fattade en lugn galopp! Vi höll ett normalt galopptempo! Och vi kunde samla galoppen!
Vi har aldrig kunnat göra allt det samtidigt. Helt ärligt har vi aldrig kunnat galoppera i ett normalt tempo eller samla galoppen föut!

Nu vet jag varför jag älskar min lilla pärla!


Jag orkar inte...

Jag orkar inte allt tjafs och drama. Vissa stunder känns det som att det bästa vore att ta sina saker och flytta. Börja om helt på nytt, utan något från det gamla.
Men, sen så tänker jag på hur mycket jag skulle sakna och inser att tjafset och dramat nog tar slut och gläjden kommer...


Mitt-på-dagen-dvala

Är hemma igen efter en morgon i stallet. Hästen var bäst som vanligt. Det är ju så när man har en stjärna!
Ut och galopperade och klättrade gjorde vi. Det gick fort ibland:)

Hemma igen alltså och jag hamnade i nån sorts dvala. Är hur trött som helst och vill nog helst gå och sova, men det kan man ju inte göra såhär mitt på dagen.
Blir iallafall ingen Lagga ridning ikväll, ger inget och är inte roligt längre, så då får det vara.

Nu laddar jag för middag hos mamma och pappa ikväll!

Ett litet steg närmare julen

Igår köpte jag julklappspapper, snören och sånna där lappar man sätter på paketen. Nu är jag ett litet steg närmare att var klar med julklappshandlandet.
Ett väldigt litet steg i och med att jag bara har köpt pappret och inte en endaste julklapp, men det hör väl inte hit.
Jag börjar bli riktigt julhypad! Tur att det kom i november i år och inte i juli som förra året. Då ifrågasattes det när jag "Nu är det snart jul".
Men, nu är det snart jul! Faktiskt och på riktigt. Det är 1:a advent om 3 veckor, då får man baka lussebullar, dricka glögg och julmysa! Snart är det också första december och då får man (eller jag) plocka fram julgardiner och dukar och annat julpynt!'
Och snö! Ja, du hörde rätt, jag sa snö! Även snöhataren Lisa blir deprimerad om det inte är snö över jul! Jag vill ha djup snö och gnistrande stjärnor!
Jag älskar julen!

För du är det bästa jag vet


En bild från dagens träning


Söndag kväll

Ännu en helg förbi, jag är helt slut. Har varit hästar från början till slut.
Jobb igår, skulle jobbat idag, men mådde pyton imorse, piggnade inte till förrns vid ett tiden.
Igår hoppade jag för Rebecca i Nåntuna. Det gick bra och var hur kul som helst. Jag tror Rebecca och Helena tyckte det var lite oroligt med Jennie och mig. Vi var "dressyrtanterna" som skulle hoppa. Roligt värre och Ponti var duktig!
Idag gjorde vi det vi är lite bättre på och dressyrtränade. Jennie och jag för Sofie, duktiga hästar och ja, Ponti har utvecklats massa från senaste träningen. Det är jätteroligt! Nu är det bara galoppen som är problemet, men vi får kämpa på, bygga på bakdelen. Den ska bli biffig och stark:)

Nu laddar jag för en lite tripp till England!

Varför ska jag......?

Varför ska jag förväntas ställa upp i ur och skur?! Varför ska jag göra sånt som ingen annan behöver göra? Varför ska jag komma och hjälpa till med något som ingen brydde sig om att hjälpa mig med idag?
Om det inte vore för A hade jag fått fixa hela grejen själv, A har ingen anledning att egentligen följa med och hjälpa mig, men hon gör det eftersom hon är snäll.
Eftersom E var borta tycker jag att M kunde kollat om jag behövde hjälp efter M helt uppenbart räknar med min hjälp imorgon.
Varför ska jag hjälpa till med när jag inte ens fått betalt för det arbete jag utfört och som jag blivit lovad betalning för?!

Nej, nu får det vara nog. Lite drygt en månad kvar sen är det tack och hej! Visst kommer det kännas tomt, men man behandlar inte folk såhär!

Klänning till bröllop - HJÄLP

Ska på bröllop om ett tag och det känns som att detär hög tid att försöka hitta en klänning, kollat runt lite och fastnat för dessa, men nu behöver jag lite hjälp - vilken ska jag välja? Alla är från nelly.com
De tre översta är de som står högst på önskelistan just nu. 

Goda råd nu!

Mia Dress SEK 699, Traffic People - NELLY.COMTea Dress SEK 699, Traffic People - NELLY.COMTea Dress SEK 699, Traffic People - NELLY.COMRosebell Lace Dress SEK 499, Vila - NELLY.COMSexy Dress SEK 999, Lipsy - NELLY.COM


Förvirrad? Vem? Jag? Vaddå?

För några veckor sen när jag skulle byta sängkläder tänkte jag ta de nya jag beställt från HM. Jag letade och letade, men hittade dem ingenstans.
Fick en mindre panikänsla och trodde att jag slängt dem med alla lådor och plast som alla annat legat i.

Idag fick jag svaret. Var och hämtade ut ett paket från HMICA och vad ligger inte i paketet om inte mitt nya, fina påslakanset?!
Det är kul när man hänger med!

Gårdagens bästa: Vaddå? Jag trodde du var 22!

Igår efter jag var klar i stallet drog jag ut på att åka hem. Hade inget att göra hemma, så det fanns ingen anledning. Jennie väntade på att skjutsa mig till bussen, men jag envisades med att hjälpa Helena och Hanna med Sherikan innan de skulle åka på träning.

Jennie: - Kom nu Lisa, vi åker
Jag: - Vänta, jag ska bara sätta på Sherikan grimman
Helena: - Säger hästskötare Lisa 3 år
Hanna: Vaddå  3 år?! Jag trodde du var 22!

Den kommentaren gjorde min dag! Tack Hanna!


Hos mor och far

Kvällen tog mig till mamma och pappa. Kvällen gav mig mycket att tänka på också.
Jag har problem med att bestämma mig om framtiden. Stanna eller gå vidare? Det är det som är frågan.
Det känns som att vi är flera som kommer ta steget vidare, frågan är om vi kan gå vidare utan att se tillbaka. Det är ju ändå nästan 12 år av mitt liv jag lämnar.
Sen är frågan om jag faktiskt behöver lämna det, jag kanske bara behöver omorganisera lite.
Tankarna snurrar och det kommer hela tiden till om.... Om om inte fanns, om jag visste hur det skulle se ut vore det mycket bättre....

Nya friska tag

Det har varit lite tyst här på sistone. Jag skulle kunna skylla på mycket att göra och sjukdom, men det vore att ljuga. Visst har jag en del att göra och visst har jag varit sjuk, men det har inte hindrat mig från att sitta vid datorn och leka med annat.
Nej, det är bristande inspiration och intresse som är anledningen till min bloggtorka, men nu känns det med inspirerat och intresserat.
Mycket har hänt sen sist... Mest hästrelaterat, så jag orkar inte dra allt här.
I övrigt händer inte mycket just nu, det ser mörkt ut på det stora hela, men det ska det väl bli ändring på?!

RSS 2.0