Flyttdag

Idag fick Ponti äntligen komma till sitt nya stall. Hon tog det hela med ro, släppte ut henne i en liten hage när vi kom fram och det första hon gjorde var att köra ner huvudet och äta. Hon har sånt underbart psyke!
Åkte tillbaka på kvällen och red, Blev ett dressyrpass på banan. Än en gång blev jag förvånad över hur cool hon är. Hon hade aldrig varit där förut, men hon brydde sig inte ett dugg, utan arbetade bara på som om hon alltid varit där.
Gjorde grymma galoppfattningar också! Så jag är helt nöjd med henne idag! Så imponerad!
I övrigt har det inte hänt så mycket på sistone. Mest dragit runt och inte gjort nånting:)

Tragiska människor

Har fått en del tråkiga kommentarer i bloggen, trist att folk ska vara så. Människor som vill förstöra och trycka ner är det alltid synd om. Försök vara lite mer positiva istället.
Om det är så hemskt med min blogg, läs den inte, så enkelt är det. Jag har inget behov av att ha massa läsare och jag har verkligen inget behov av att ha läsare som inte uppskattar det som skrivs.
Jag bloggat endast för min egen skulle. Jag bloggar om vad jag vill, när jag vill. Jag har ingen anledning att uppdatera varje dag eller hålla mig till vissa ämnen.
Passar det inte rör det mig inte i ryggen.
Men, med tanke på att jag har närmare 50 unika besökare varje dag kan det inte vara så hemskt att läsa min blogg.
Det är upp till dig, läs den eller läs den inte, men kommentera inte massa tråkigheter!

Döda fåglar?!

Satt och såg på TV och det var fåglar på TV:n.... Då började jag fundera.... varför är alla döda fåglar man ser är sånna som typ blivit överkörda o så .. men, alla fåglar kan ju inte dö i olyckor, vart dör fåglar som självdör? sånna ser man ju aldrig .. inte för att jag vill se sånna, men ändå.. vart är alla dom döda fåglarna? vad tror ni gott folk ?

Hemma från en spännande helg på Gotland

Hemma från Gotland nu. En helg som har varit både rolig och tråkig. Det roliga var såklart alla aktiviteter och att träffa alla roliga människor. Det bästa på hela helgen var utan tvekan föreläsningen med Inger Hansson. Hon var helt fantastisk! Otroligt inspirerande och man kände sig verkligen sedd trotts att vi satt närmare 70 stycken inne i salen!
Annat roligt var buggen, matlagningen och femkampen första dagen. Mindre roligt var att e tyvärr hade fått ändra på åldersgränsen så det var massa 15-16 åringar där och de var ju inte rikitgt på samma nivå som oss andra. Och att vi fick dela rum med två grymt irriterande tjejer, den ena var så ung och egoistisk att det var läskigt och den andra var så egenkär att hon trodde hon aldrig kunde haft något fel.
Vann även en liten tävling, så jag fick massa grejer; 2 biobiljetter, stegräknare, pulsklocka, T-shirt, strumpor, reflexer, miniräknare och massa mer. Inte helt fel!

Varit hos Ponti nu. Saknat henne, men det hade hon uppenbarligen inte gjort. Måttade en härlig spark mot mig när jag skulle in och sadla. Då blev jag mindre glad.
Hon var ganska trevlig att rida iallafall. Tog en tur på stubben nere hos Erika och Sofia, bäst att passa på medans de finns kvar. Jobbade mest med att ställa och böja i traven och sen galoppfattningar. Det är lite trist att det inte känns som att jag kommer nånstans med galoppfattningarna. Hon springer fortfarande in i galoppen. Hoppas verkligen att det släpper snart!
Imorgon ska jag har hoppträning för Annelie och Ponti, dom har ju tävlingsdebut på fredag!


Färdigt!

Nu har jag packat färdigt och precis kommit ut ur duschen!
Jag känner mig riktigt duktig! Allt fick till och med plats i en väska. Det är smidigt om inte annat. Det här blir nog bra.
Jobbigt med så tidig morgon imorgon bara.
Sova snart är nog absolut det som gäller!

Packningsproblem

Sitter här och har sagt i flera timmar nu att jag ska börja packa. Det är ju Gotland som gäller imorgon och jag har inte ens tagit fram väskan.
Måste börja snart. I och för sig är det inte så mycket att packa, eller mycket kanske det är, men inte särskilt varierat. Det är mest träningskläder som ska ner i väskan.
Lite sängkläder och nått lite finare till lördagens middag, men annars är det inget avancerat.
Börjar nu så får vi se hur det går.
Bjuder på en bild på mig och Annelie från i somaras. Ungefär samma klädsel jag tänkte köra på i helgen.

En sån där dag

Idag är en sån där dag när jag gjort massor, fast egentligen ingenting. En otroligt värdefull dag alltså.
Började med att mamma kom och jag fick bilen. Åkte till stallet, Ponti skulle vaccineras vid lunchtiden och jag hade lite lappar och grejer att fixa med. Så det blev gjort.
Veterinären kom och Ponti fick sprutan, hon var hel oberörd som vanligt. Veterinären, Heidi, var grymt trevlig. Kan verkligen rekommendera henne. Hennes hemsida här.
Spenderade två underbara timmar med Tindra också. Två timmar av nonstop treåringsprat. Lovely, men hon är väl rätt söt.
Sen kommer det spännande, jag har sålt mina aktier idag! Så inom några dagar ramlar det nog in några tusen på kontot. Det låter underbart!
Laddar inför Gotland nu!

Är det verkligen värt det?

När jag sitter här och funderar kan jag inte låta bli att undra om det verkligen är det värt det? Allt jag har gett upp, allt jag har missat. Är det verkligen såhär jag vill att mitt liv ska vara?
Rädslan är det som håller mig tillbaka och frågan är om det är en godtagbar ursäkt?
Ska verkligen min rädsla få stå i vägen för mig? Och vilken rädsla egentligen? Rädslan för att misslyckas? Rädslan för att bli ensam?
Misslyckas jag är det inte hela världen, jag är inte rädd för att misslyckas. och blir jag ensam har jag bara mig själv att skylla, det är jag som styr relationerna runt mig. Det är jag som skadar dem eller utvecklar dem. Det är bara mitt ansvar.

Men, jag undrar fortfarande om det är värt det? Är det här livet jag vill leva? Till viss del kan jag säga ja, men det finns  en stor del av det jag kallar liv som jag vill förändra eller helt radera.

Så mycket jag missat....

Gotland på fredag, Folksam LedarCamp

På fredag är det dags att bege sig till Gotland och Folksam LedarCamp. Jag vet inte riktigt hur jag känner för det. Det ska bli roligt, men det känns trist att missa sina lektioner, speciellt när det börjar se så bra ut för det flesta.
Man kunde söka en plats på LedarCamp och klubben skickade in ansökningar på både mig, Annelie och Jessica. Alla blev antagna, så det känns tryggt.
Det ser ut som att det blir en helg i idrottens tecken. På schemat står saker som dans och gutiska lekar (skrämmer mig lite eftersom jag inte vet vad det är), men också föreläsningar och workshops. Det verkar lovande.
Det som känns mest suspekt är att vi klockan 22 på lördag kvällen ska åka iväg på hemlig aktivitet och att vi ska testa på vattenrugby.
Det känns spännande och lovande inför helgen och ska bli riktigt roligt!
Det som känns minst roligt är den långa resan. Vi börjar 7.30 på fredagmorgon med buss till Nynäsham, 11.05 går båten till Visby och ca 16.30 är vi framme vid Fårösund. Lång dag alltså! Och pang på direkt!

Pizzakäk med AnkiAnka:)

Hoppträningen med Annelie och Ponti gick bra. Dom fick till en riktigt fin runda på slutet, 1.10 cm och bara ett nerslag som bara var miss i kommunikationen.
Ponti hur grym som helst på hinder, inte ett dugg tittig. Hon fick hoppa mur, grind, regnbåge, vattenmatta och hundtunnel. Inte brydde hon sig, bara hoppade som hon aldltid gör.
Annelie var också duktig, det börjar se riktigt bra ut, snart blir det nog riktigt kanon.

Nu sitter vi i min soffa. Annelie har fått höra om alla min tics, vad hon får röra och röra här. Jag har lite speciella problem. Vi ska käka lite pizza. Hade ingen lunch hemma.

En morgon som alla andra

Det har börjat bli lite av rutin att jag går upp tidigt, mamma kommer och hämtar mig, vi åker till hennes jobb och jag tar bilen. Varje dag, inge sovmorgon här inte.
Måste ju ha bilen till höger och vänster. För det mesta är det Ponti som är anledning till att jag behöver bilen.
Idag är det ju hoppträning med Annelie som gäller. Det är ju tävlingsdebut för henne och Ponti snart.
I övrigt har jag ingen aning om vad jag ska göra under dagen. Ska åka till Lilla Djurgården och kvällsfodra ikväll iallafall, men att fylla tiden där emellan är ju lättare sagt än gjort. Lite plugg kanske?

100 kanaler och inget att titta på

Jag har hur många kanaler som helst, men det finns inget att titta på ikväll. 3:an visar Notting Hill, den har vi ju aldrig sett förr. 6:an visar nån dålig thriller som heter Forgotten och i övrigt är det dåliga serier. Jag tänkte då att tjoho Canal + har säkert något, men nej.... Inte något bra. Bara dåliga filmer där också.
Jag ser det som ett tecken på att jag ska sova nu. Lika bra det. Ska ha hoppträning för Annelie och Ponti imorgon förmiddag.

Tröttheten kommer ikapp

Igår var det stallet som gällde för hela slanten. Det gick bra och alla min elever var riktigt duktiga. Jag är så nöjd med dom:)
På kvällen var det då dags för kulturnatten och jag och Anneli (utan e på slutet) hade planer på att hitta på något. Vi började med att käka lite pasta på Rififi och det var grymt gott. Jag brukar inte vara så förtjust i carbonara men det här var riktigt gott.
Vi gick runt och tittade lite och funderade på vad vi skull hitta på, men efter lite funderande fram och tillbaka insåg vi att vi inte var så kulturella. Det är liksom inte min grej att titta på billiga konstutställningar. Så, vi åkte hem till Anneli och spelade spel och bara umgicks. Helt klart mycket mer värt än att trängas med allt folk på stan.
Var sjukt trött också att jag inte hade klarat något större projekt.
Vi hade trevligt som vi alltid har ihop:)

Hur blir det ikväll?

Dagen har varit lite ojämn. Imorse var det föreläsning och sen lämnade jag tillbaka lite böcker och grejade på stan. Hem och tog det lite lugnt och sen kom mamma så jag fick bilen, skjutsade henne till jobbet. Hem och tog det lugnt igen. Sen drog det igång, hämtade upp Sofia och Jennie vid skolan. Vi tog en tur till Donken och hade lite trevligt. For vidare och lämnade tillbaka lite grejer på Sporren. Ut till stallet, Sofia hämtade Macho åt mig och sen var det dressyrträning för Sofie. Jäklar vad bra det gick! Mycket bättre än förra veckan. Bytte bett på honom. Tog Pontis tredelade istället och det verkade han trivas mycket bättre med. Jag är riktigt nöjd med honom, så fin han var. Stackarn tycker det är lite jobbigt i vänster varv fortfarande.
Allt som allt har det varit en kalas dag och imorgon är det kulturnatten och då blir det lite myspys med Anneli, får se vad vi hittar på.


Ligger vaken igen

Kan inte sova igen, förstår inte riktigt vad det är. Magen känns konstig och jag är helt otrött. Så här kan det inte hålla på, det är knappast bra i längden. Mamma föreslog att jag skulle gå till läkarn och få tabletter, men det är ju inte nån lösning heller. Ta tabletter resten av livet för att jag inte kan sova? Nej tack!

Jag funderar lite över en av dom som bor här i korridoren, varje natt vid halv två tiden beger sig nån iväg härifrån och kommer tillbaka typ 30 minuter senare. Vart tar personen vägen mitt i natten och varför bara en halvtimme? Spännande!

Sömnlös natt

Kunde inte sova i natt, vet inte varför. Gick och la mit strax före tolv, vid två tiden gav jag upp och satte igång datorn, det funkade inte så jag började lösa i en av kursböckerna. Det funkade inte heller, men då var klockan närmare tre och jag kände att jag får väl ligga här oavsett om jag kan sova eller inte. Så sedan tre har jag legat och vridit och vändit på mig. Somnade till någonstans runt fem, men vaknade igen vid sex. Ingen toppen natt alltså.
I och med att natten var katastrof bestämde jag mig för att hoppa över föreläsningarna idag. Jag är helt slut, skulle knappast kunna ta till mig något, så jag stannar hemma och pluggar lite istället. Funkar nog lika bra. Dessutom behöver jag tvätta och är det inte ett utmärkt tillfälle att göra det nu.
Ska träffa mamma på stan sen också.

Effektiva Lisa

Jag har varit riktigt duktig idag och gjort verkligen allt jag skulle göra. Jag är stolt över mig själv, det borde du också vara.
Jag har fixat Equipe systemet till klubben, fixat grönt kort prov, köpt mina skolböcker jag behöver nu, varit på banken, skrivit min engelska grej, betalt in pengar till nya stallet, bokat Globen biljetter, bokar vaccinationstid till Ponti och nu ska jag åka till Lilla Djurgårn och kolla upp pass och sen ska jag på tävlingsmöte på distriktet. Ingen kan anklaga mig för att vara lat.
Imorgon kommer jag vara lika effektiv. Skolan, träffa mamma, tvätta, gå på upptaktsträff och massa mer.
Upptaktsträffen är inför LedarCamp Gotland nästa vecka och jag måste säga att jag nog är lite smårädd för vad som kommer hända där, det står saker som undervattensrugby på schemat och jag vet inte om jag är jättetaggad på just undervattensrugby. Det känns lite läskigt!
Men, vi tar det som det kommer!

Dressyrträningen

I söndags var det alltså dags för första dressyrträningen för Sofie. Red både Macho och Ponti. Och oj, så bra det gick! Speciellt Macho. Stackars hästen har väl inte jobbat sådär på flera år.
Jobbade först på volt med att få honom kvick för skänkeln, både framåtdrivande och sidförande. Sen var det jobb på kvartslinjerna med att hålla honom rak i alla gångarter. La in övergångar till skritt där han inte skulle tvärstanna. Galopparbetet bestod av arbete med rakriktning, förvända bågar och öka och minska steglängden på volt. Han gick så jäkla bra, men blev så sjukt trött. Han orkade knappt spåra och det enda jag egentligen krävde av honom var att han skulle sätta under sig. Riktigt nöjd!
Ponti var det mest jobb med att få henne våga gå fram till handen undan att krulla ihop sig. Mycket ridning på halvlånga tyglar. På volt och hon skulle också bli kvick för hjälperna, både framåtdrivande och förhållande. Rakriktning på trekvartslnjen i trav. Fick rida henne mycket utåtställd för att hon ska sluta hänga sig i innertygeln. Galopparbetet bestod av fattningar på volt och övergångar mellan trav och galopp. Hon var så duktig och hon fick ett helt annat GO i sig. Hoppas verkligen att hon blir frisk snart, så vi kan fortsätta jobba på.

Så jävla spontant

Nu var det ett tag sen jag bloggade. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt. Helgen var sjukt stressig och igår orkade jag nästan ingenting.
Lördagen bestod av jobb i Lagga, mina elever var riktigt duktiga, jag var verkligen nöjd. Speciellt mina två första timmar känns som det händer något. Det är riktigt roligt.
På eftermiddagen hopptränade Annelie Ponti för mig. Riktigt duktiga dom också. Lite mer ridning från Annelies sida och det där kommer bli toppen.
På kvällen var det utgång som gällde. Förfest hos Annelie med lite Buzzspel. Johanna, Jessan, Annelie och jag. Sen dök det upp lite pojkvänner och liknande och vi for ner till stan. Blev Etage. Rätt trist, men kön till BJ var så grymt lång att vi förmodligen stått kvar fortfarande om vi ställt oss där. Trevligt sällskap iallafall och det är det som är huvudsaken.
Söndagen bestod av jobb i Lagga igen och lektionerna gick riktigt bra igen. Jag ser stora framsteg på dom redan och jag har precis tagit över de här grupperna.
På kvällen var det dressyrträning för Sofie, men det får ett eget inlägg sen.
Måndagen bestod mest av att få ordning på saker och ting hemma, styrelsemöte i Lagga och en skritttur på Ponti med Lisa och Flisan i skogen. Härligt värre!
Idag har jag faktiskt tagit mig till skolan. Riktigt kul faktiskt med engelskan. Jag tror att jag faktiskt kan göra det här utan att tröttna, det verkar lovande.
Till Lagga sen, ledde en av de handikappade för hans assisttent hade hoppat av. Skulle rida lektion sen, men Ponti var oren. Hoppas det går över snart!

Jobbintervjuerna rullar in

Ojoj, det här verkar lovande!
Nu börjar det se ljust ut på jobbfronten. Först var det vikariat på Stenhagen i onsdags, sen var det intervju på Liljeforsskolan idag och på måndag ska jag på intervju på Kvarngärdesskolan och Connect Hotel Arlanda. Det verkar riktigt lovande nu!
Hoppas det är något som passar bara. Vill verkligen ha ett jobb, så man kan få lite mer frihet!

Hann med en tur till hästen också, vila idag. Det har hon verkligen förtjänat. Så la på henne regntäcket, matade och gosade lite. Nu är jag helt oplanerad för resten av dagen.

En liten fixering

Jag har börjat känna en liten fixering vid serien True Blood. Den är så sjukt bra! Började ju sändas onsdag förra veckan på SVT och har alltså gått två avsnitt. Men, jag kunde inte vänta, så jag fixa tag på hels säsong 1 och 2 på annat håll och ägnade större delen av gårdagen åt att kolla.
Jag förstår inte riktigt vad det är som är så bra, men jag är helt fast. Dom bygger upp en spänning som bara späds på hela tiden och varje avsnitt avslutas med största cliffhangerna ever. Man måste titta på nästa avsnitt för att överhuvudtaget kunna göra nånting.
Har ni inte börjat titta än, gör det!

Dricka var?

Blev lunch med bror idag. Lite kina och lite sushi. Jag har blivit helt förälskad i sushi på sitone. Det är så gott! För nått år sen skulle jag aldrig ens tänkt tanke på att käka det, men nu är det annorlunda. Riktigt smaskigt!
Gick runt lite på stan med Stefan sen, hittade en jacka åt honom. Jag har riktigt öga för sånt där när det gäller min bror:)
Hem och tog det lite lugnt därefter, efter ett tag kom mamma och hämtade upp mig. Dags för handling. Hade även fått massa grejer från HM, så vi hämtade ut det också. Riktigt trevligt med handdukar och kuddar.
Handlade på Willys. Köpte hårfärg och färgade nu alldeles nyss. Väntar spänt på resultatet.
På vägen hem satt vi och disskuterade att jag har en blåsa i mun. Mammas lösning var att jag skulle bita sönder den och suga ut varet. Vidrigt! Skulle aldrig ens komma på tanken.
Usch mamma, inte okej!

Gårdagen

Under gårdagen var det fullt upp. Hade vik på Stenhagenskolan, så jag åkte dit vid nio. In i en etta som lärarassistent och var där hela dagen, när skolan slutade var jag på fritids. Jag säger bara hjälp vad ouppfostrade barn det finns! Dom var otrevliga mot varandra, mot vuxna, mot lärare, mot alla!
Jag skulle aldrig  accepterar sånt beteende från mina barn. När man sa åt dom, blev dom helt galna, det märktes ju tydligt att det inte fanns nån i deras liv som satte gränser. Stackars barn säger jag bara.
Självklart var det inte bara pest, de var ju gulliga till och från barnen och de flesta var riktigt söta.

När jag väl slutade kastade jag mig på bussen och åkte till Sävja och Lisa. Skulle till stallet. Azlan (kaninen) skulle flytta hem till Erika några dagar, så vi packade in honom och hans grejer i bilen och åkte. Red Ponti på lektion. Det märks att hon har lite träningsvärk. Hon tar inte för sig lika mycket. Träning i helgen och sen ska hon få vila måndag. Hon ska få vila imorgon också, men det är bestämt sen länge. Flyttar iallafall ganska bra för skänkel nu, utan att bli arg. Så det är positivt.

På vägen hem stannade vi till på Max. Jag hade bara käkat morötter på hela dagen och Eva (Lisas mamma) hade bara käkat en varmkorm. Så vi beslutade att Max var en strålande ide. Och det var det. Riktigt gott faktiskt!


Helt slut

Jag är helt slut efter dag i skola och stall... Bloggar mer imorgon!

Jobb imorgon

När jag satt hos mamma ringde dom från Stenhagens skolan och undrade om jag ville jobba imorgon, i klass och på fritids. Självklart ville jag det! Så imorgon är det jobb 9-16.30. Det ska bli riktigt roligt. Sen blir det stallet, åker ut med Eva och Lisa. Ska rida med på lektion.

Red lektion med Ponti idag igen. Jag tror hon har lite träningsvärk. Hon har gått rätt mycket de senaste två veckorna. Kändes inte riktigt 100 idag, men hon gjorde så gott hon kunde. Formen satt inte lika bra som den brukar och bogarna åkte ut till höger och vänster. Efter massa jobb så lossnade hon och blev lite mjukare. Det positiva var att hon flyttade riktigt bra i skänkelvikningarna. Däremot tog galoppen emot idag och det blev springit. Fast fattningarna satt riktigt bra. Men, det kan ju inte gå bra jämt. Jag har världens bästa häst ändå:)

Duktiga jag

Var på föreläsning på förmiddagen. Enda nödvändiga med att gå dit var för man fick första inlämningsuppgiften, annars var det helt meningslöst. Två timmar i sjön.
Efter jag var klar bestämde jag mig för att gå och se om jag kunde ge blod. Och det var ingen kö, så jag gjorde det. Först blev jag stucken i höger arm, men där hittade dom inga blodkärl, så till slut fick vi byta till vänster arm. Där hittade de ett blodkärl till slut, men tydligen har jag väldigt småblodkärl, så det rann väldigt dåligt. Efter mycket om och men kom det iallafall tillräckligt med blod  och jag var klar. Valde ett tjusigt vinglas.
Tog och promenerade till mamma sen och nu sitter jag här och väntar på att hon ska sluta.


Första dagen

Idag är första dagen av flera saker. Första höstdagen. Första riktiga skoldagen. Första dagen jag dricker en ny Proviva till frukost. Flera saker alltså.
1 september, idag börjar hösten. Sommaren har gått alldeles för fort och jag saknar alla jag lärt känna under sommaren, men speciellt Karin, Jossi, Nathalie, Viran, Lollo, Johanna och Henke. Ni gjorde (med hjälp av Annelie såklart) sommaren 2009 till en av de bästa. Utan er hade jag aldrig orkat mig igenom 5 veckor på Öknehult. Men, vi klarade det och nu tar vi nya tag.

Idag är första dagen i skolan för mig också. Vi ska ha lite föreläsningar. Jag har inte köpt litteraturen, så jag är en dålig student. Jag tänkte försöka klara mig utan den så långt det går. Det borde gå. Speciellt som jag inte har några planer på att fortsätt utan tänker hoppa av i samma sekund som jag får ett jobb.
Snart går bussen, måste börja fixa lite.

RSS 2.0